Neem nu contact met ons op: 010 4262868

Locatie

Adres
Nieuwe Haven 7
3114 AA Schiedam
Telefoon
info@ldbeumer.nl

E-mail
info@ldbeumer.nl
Routebeschrijving

Geopend

Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
Zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur.

Route naar autobedrijf L.D. Beumer

U kunt ons bedrijf bereiken door als volgt te rijden: neem de rijksweg A20, volg de ring Rotterdam Noord. Neem afslag Schiedam Noord en volg borden centrum. Neem de rotonde op de Nieuwe Haven driekwart en ga bij de 1e stoplichten rechts. U rijdt dan in de Lange Nieuwstraat (waar het postkantoor van Schiedam gevestigd is). Rijd de Lange Nieuwstraat geheel uit en ga over de Hoofdbrug rechts. U staat nu voor ons bedrijf.

Bel 010 4262868

U bent van harte welkom om eens kennis te komen maken. Stuur ons een bericht, kom eens langs of bel naar 010 4262868.

Stuur ons een bericht

Over ons: het ontstaan van ons autobedrijf

Enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog zijn de twee broers Luc en Siem Beumer allebei werkzaam in de autobranche. Luc werkt bij een transportbedrijf, waar hij naast chauffeur ook monteur is. Siem is werkzaam bij een garagebedrijf als monteur. Het ondernemerschap zit hen in het bloed en in 1958 besluiten de broers een eigen bedrijf te starten: Automobielbedrijf Gebroeders Beumer. De locatie is een stuk onoverdekt terrein aan de Oostsingel te Schiedam met daarachter een kleine ruimte. De ruimte wordt omgebouwd van paardenstal naar autowerkplaats. Hier repareren ze auto’s en worden er voornamelijk oude legervoertuigen opgeknapt en verkocht.

Een nieuwe locatie in Schiedam

Luc en Siem bouwen hun klantenkring uit en sparen voor de verhuizing naar een betere locatie. Deze wordt gevonden aan de Nieuwe Haven. Een diep pand, dat eerder gebruikt werd als opslagruimte, wordt aangekocht en verbouwd tot werkplaats. De verkoop van auto’s in Nederland neemt toe en de gebroeders Beumer besluiten nieuwe auto’s te gaan verkopen. Eerst verkopen zij auto's van het merk Wartburg en later NSU. Wartburg was een Oost-Duits product, NSU een modernere West Duitse auto met een 4-takt motor. De kopers zijn altijd zeer tevreden met de aankoop.

In 1970 komen de Japanse auto's naar Nederland. Autobedrijf Gebroeders Beumer wordt benaderd door het merk Datsun, met het verzoek om hun auto’s te gaan verkopen. Rond 1983 besluit de fabrikant de naam Datsun om te ruilen voor de modernere naam Nissan. Een nieuw elan hoort hierbij en Nissan groeit uit tot een van de meest verkochte merken van Nederland, met als hoogtepunt een 5e plaats op de verkoopranglijst.

Lees meer >>>