Goed op weg!

Breng een bezoek aan onze werkplaats of showroom in Schiedam voor reparatie, onderhoud of occasions.

Wilt u een afspraak maken voor reparatie of onderhoud van uw auto? Of bent u op zoek naar een nieuwe auto en wilt u een van onze verkopers spreken? Bel ons op 010 - 426 28 68 of kom gewoon een keer langs bij ons autobedrijf!

Over ons: Autobedrijf L.D.Beumer van 1958 tot nu

Enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog zijn de twee broers Luc en Siem Beumer allebei werkzaam in de autobranche. Luc werkt bij een transportbedrijf, waar hij naast chauffeur ook monteur is. Siem is werkzaam bij een garagebedrijf als monteur. Het ondernemerschap zit hen in het bloed en in 1958 besluiten de broers een eigen bedrijf te starten: Automobielbedrijf Gebroeders Beumer. De locatie is een onoverdekt terrein aan de Oostsingel te Schiedam met daarachter een kleine ruimte. De ruimte wordt omgebouwd van paardenstal naar autowerkplaats. Hier repareren ze auto’s en worden er voornamelijk oude legervoertuigen opgeknapt en verkocht.


Luc en Siem bouwen hun klantenkring uit en sparen voor de verhuizing naar een betere locatie. Deze wordt gevonden aan de Nieuwe Haven. Een diep pand, dat eerder gebruikt werd als opslagruimte, wordt aangekocht en verbouwd tot werkplaats. De verkoop van auto’s in Nederland neemt toe en de gebroeders Beumer besluiten nieuwe auto’s te gaan verkopen. Eerst verkopen zij auto's van het merk Wartburg en later NSU. Wartburg was een Oost-Duits product, NSU een modernere West-Duitse auto met een 4-takt motor. 


In 1970 komen de Japanse auto's naar Nederland! Autobedrijf Gebroeders Beumer wordt benaderd door het merk Datsun, met het verzoek om hun auto’s te gaan verkopen. Luc en Siem besluiten Datsun dealer te worden en schaffen het naastgelegen pand aan. Een lederbewerkingsplaats wordt omgebouwd tot showroom. Dan neemt de verkoop een vlucht. Rond 1983 besluit de fabrikant de naam Datsun om te ruilen voor de modernere naam Nissan. Een nieuw elan hoort hierbij en Nissan groeit uit tot een van de meest verkochte merken van Nederland, met als hoogtepunt een 5e plaats op de verkoopranglijst. 


De Nederlandse autokoper is weg van de moderne Japanner en het bedrijf groeit mee. Intussen blijkt dat de volgende generatie Beumer ook 'de auto's in wil'. Omdat Siem drie zonen heeft, en Luc één, besluiten de broers dat het eenvoudiger is om het bedrijf te splitsen. In 1992 ontstaan er twee nieuwe bedrijven: Siem start met zijn zoon Karel het bedrijf Auto Beumer en wordt Daihatsu dealer. Luc gaat samen met zijn zoon (ook) Luc door als Nissan Dealer onder de naam Autobedrijf L.D. Beumer BV. In 1995 is schaalvergroting het modewoord. Nissan verkoopt op dat moment zo'n 30.000 auto's per jaar in Nederland en heeft als doel de verkoop op te schroeven tot 50.000 stuks. Van de dealers wordt gevraagd uit te breiden en te groeien. Voor ons bedrijf zou dat een verhuizing naar een nieuw pand inhouden en een volledig andere bedrijfsopzet vragen. Omdat Luc en Luc geloven in een persoonlijke relatie met klanten en de voordelen van kleinschaligheid laten opwegen tegen hogere verkoopcijfers, besluiten ze in 1995 als subdealer van Nissan door te gaan. Dit blijkt een goede keuze te zijn! Waar veel bedrijven het hoofd niet boven water kunnen houden, gaan de zaken bij Autobedrijf L.D. Beumer BV prima. Zo goed zelfs, dat in 1999 het naastgelegen pand van de buren aangekocht kan worden. Een grote wens komt uit: de showroomruimte wordt verdubbeld. In de tijd hierna moderniseert ons bedrijf. De werkplaats wordt onder handen genomen, nieuwe apparatuur en hefbruggen worden geplaatst. Internet neemt een steeds belangrijkere plaats in. De autotechniek wordt complexer maar L.D. Beumer investeert in opleiding van personeel en blijft zo bij de tijd. En daar zijn we nu; een universeel autobedrijf met een enorme kennis van Nissan. Een bedrijf met traditionele service en moderne apparatuur; een bedrijf met zo’n 1250 vaste klanten, die we wél allemaal bij naam proberen te noemen.

Hoort u daar al bij? Fijn, dank u wel! Hoort u daar nog niet bij? Dan willen we u graag van harte welkom heten! Tot ziens bij Autobedrijf L.D. Beumer BV. Goed op weg!

Bedrijfsinformatie

Autobedrijf L.D. Beumer BV

 

Nieuwe Haven 7
3114 AA Schiedam

T: 010 - 426 28 68

E: info@ldbeumer.nl

Openingstijden

Maandag 08:00 - 17:00

Dinsdag 08:00 - 17:00

Woensdag 08:00 - 17:00

Donderdag 08:00 - 17:00

Vrijdag 08:00 - 17:00

Zaterdag 10:00 - 16:00

Bel 010 - 426 28 68

U bent van harte welkom om eens kennis te komen maken. Stuur ons een bericht, kom eens langs of bel naar 010 - 426 28 68.

Route naar autobedrijf L.D. Beumer

U kunt ons bedrijf bereiken door als volgt te rijden: neem de rijksweg A20, volg de ring Rotterdam Noord. Neem afslag Schiedam Noord en volg borden 'Centrum'. Neem de rotonde op de Nieuwe Haven driekwart en ga bij de 1e stoplichten rechts. U rijdt dan in de Lange Nieuwstraat (waar het postkantoor van Schiedam gevestigd is). Rijd de Lange Nieuwstraat geheel uit en ga over de Hoofdbrug rechts. U staat nu voor ons bedrijf.